Over mij

Mijn naam is Marjolijn van de Gender, ik ben vierentwintig jaar en ik heb Taalwetenschap en Nederlandse Taal en Cultuur gestudeerd in Leiden. Momenteel volg ik een master in Amsterdam. Ik heb een bijbaan in het onderwijs, recenseer boeken voor Literair Nederland en werk aan mijn debuutroman, die zal verschijnen bij uitgeverij Atlas Contact. Tussendoor vermaak ik me met Twitter en televisieprogramma's.

Kort schrijf-cv
Ik heb vier keer in de finale gestaan van Write Now!, de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Belgiƫ. In 2018 werd ik derde. Daarnaast ben ik in 2015 met uitgeverij Das Mag op zomerkamp gegaan en in 2016 mocht ik twee weken schrijven in Parijs dankzij Vlaams-Nederlands Huis deBuren. 2016 was een mooi jaar, want ik won ook de Mare Kooyer Kerstverhalenwedstrijd. Mijn verhalen zijn o.a. gepubliceerd op Hard//hoofd en De Optimist. Ook schrijf ik voor de website van Historische Verhalen en publiceerde ik in jaarbundel I, jaarbundel III en Korte verhalen uit de Oudheid. Ik ben ook (eind)redacteur van Korte verhalen uit de Gouden Eeuw en jaarbundel III.

Actuele projecten
Ooit: debuutroman bij Atlas Contact
Najaar 2019: een verhaal van zo'n vijftig boekpagina's in de nieuwe verhalenbundel van Historische Verhalen (titel van de bundel: Heersers sterven niet, drie verhalen over heersers die dus niet sterven, al sterft er in mijn eerste hoofdstuk wel eentje, maar goed, een beetje rebels zijn is literair, toch?)
Februari 2019: Historische Verhalen III, de jaarbundel met alle verhalen uit 2018

Naast al dit gedoe heb ik ook nog een sociaal leven en ben ik verslaafd aan thee.

Veel plezier op mijn blog!


Deze foto is gemaakt door Vera Cornel.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten