maandag 30 december 2019

2019 op Twitter: een terugblik

Ieder jaar maak ik een overzicht van de afgelopen twaalf maanden op Twitter. Ook in 2019 gebeurde er van alles: traditioneel waren er veel tv-programma's waarover getweet moest worden, ik werd een paar keer 'herkend' Γ©n Twitter hielp me zelfs met de zoektocht naar woonruimte. Met dank aan Twitter Analytics is hier mijn overzicht van 2019 op Twitter.

Twitter Analytics kijkt niet naar het aantal likes of retweets, maar naar hoeveel mensen je met je tweet hebt bereikt. Bij de hoeveelheid volgers worden de mensen die je ontvolgen niet meegerekend. Op 29 december 2018 had ik 6211 volgers. Vandaag zijn dat er 8050. Dat betekent dat er nog meer mensen meelezen met wat ik allemaal op Twitter zet, gezellig!

Januari
Deze maand kreeg ik 237 nieuwe volgers. Wat een heerlijke maand is januari altijd qua televisieprogramma's! Natuurlijk begon het nieuwe seizoen van Wie is de mol?, maar ook Heel Holland Bakt was nog bezig. Mijn televisietweets hebben door de hashtags een groot bereik, maar verrassend genoeg gaan mijn twee toptweets van januari over mijn werk.

Februari
In februari kreeg ik 130 nieuwe volgers. De televisie werd nog leuker, want ook het tweede (en helaas laatste) seizoen van De Luizenmoeder begon! Toch stond deze maand vooral in het teken van mijn totale onvermogen om normaal met de trein te reizen.


Dit was op een maandag. Ik kwam uit Tilburg en moest overstappen in Breda. De kortste route was de intercity direct richting Rotterdam, waarna ik in Rotterdam over zou stappen op de intercity naar Leiden. Op het perron stond al een intercity direct klaar, dus ik stapte zonder al te veel nadenkwerk in.


Op tijd uitstappen lukte niet meer, dus ik bleef illegaal zitten. Ondertussen ontving ik al sms'jes van mijn provider met 'Welkom in BelgiΓ«'.


Gelukkig was het die dag heerlijk weer. Jammer dat het een maandag was, want ik kreeg heel veel suggesties voor leuke bezienswaardigheden - die allemaal dicht waren! De conclusie van dit avontuur: als je per ongeluk naar BelgiΓ« wilt gaan, doe dit dan bij voorkeur niet op een maandag.

In februari tweette ik ook dat ik het contract had getekend voor mijn allereerste boek. Ik voerde al langer gesprekken met uitgeverijen en opeens kwam het in een stroomversnelling. Bijna een jaar later kan ik het nog steeds niet geloven. Ik ben de uitgeverij en mijn fantastische redacteur nog steeds zo dankbaar voor deze kans. Het schrijven gaat goed en aan deze roman werken is ongeveer het leukste (en engste) wat ik ooit heb gedaan!


Maart
In maart kreeg ik 86 nieuwe volgers. Wat een maand weer! De finale van Wie is de mol? was natuurlijk een hoogtepunt, net als de afleveringen van De Luizenmoeder. We blijven nog heel even in Belgische sferen.


Ik vind nog steeds dat juf Helma een eigen serie verdient.


Robèrt kon door zijn deelname aan Wie is de mol? toegevoegd worden aan mijn lijstje met 'spirit animals'.


Ten slotte wil ik niet onbenoemd laten dat tweeten over televisie ook best gevaarlijk kan zijn Γ©n dat De Rijdende Rechter geen acteurs inhuurt.


April
In april kreeg ik 162 nieuwe volgers. Natuurlijk was dit de maand van The Passion, typisch zo'n programma dat ik helemaal niet leuk vind en dat ik toch altijd kijk. Gelukkig was er dit jaar een lichtpuntje.


Verder stond deze maand in het teken van leren. Dat gebeurde soms in het klaslokaal...


... en soms gewoon in het wild.


Nu nog hopen dat deze persoon ook iets heeft geleerd.


Hoewel sommige mensen kennelijk nΓ³g erger zijn.


Mei
In mei kreeg ik 267 nieuwe volgers, maar wat boeit het? WE WONNEN HET SONGFESTIVAL. Wat was dat een fantastische hysterie! Zelfs het valse geloei van Madonna tijdens de finale kreeg onze trommelvliezen niet stuk.Mijn voorstel voor de presentatie van het Songfestival was zo gek nog niet.


Niet alleen de deelnemers van het Songfestival houden van opvallende outfits, mijn opa kan er ook wat van!


Juni
In juni kreeg ik 58 nieuwe volgers. Deze maand was bijna net zo feestelijk als mei, want Max Verstappen won zijn allereerste Formule 1-race met een Hondamotor! Honda had de jaren hiervoor nogal wat gezeik gehad met McLaren, een ander team, waarna McLaren met Renault verder ging en Red Bull Renault verruilde voor Honda. Voor iedere Formule 1-fan was de race op Red Bulls thuiscircuit, de Red Bull Ring in Oostenrijk, een hoogtepunt van 2019.Twitter heeft vele hoogtepunten, maar het geslachtsdeel van Thijs hoorde daar niet bij.


Ook werd deze maand duidelijk waarom ik nog steeds single ben.


Juli
In juli kreeg ik 104 nieuwe volgers. Deze maand won Max Verstappen wéér een race, de meest spectaculaire van het jaar, in de regen in Duitsland. Daarnaast ontdekte ik dat ik echt niet altijd onhandig ben.


Ik zocht woonruimte in Amsterdam...


... en tekende dankzij Twitter binnen een week het huurcontract!


En natuurlijk haalde Nederland deze maand de finale van het WK Voetbal voor vrouwen, letterlijk een wereldprestatie!


Augustus
In augustus kreeg ik 335 nieuwe volgers. Deze maand verhuisde ik naar Amsterdam en dat was even wennen.


Verder ontstond er op Twitter een heel goed initiatief: eenzame jongeren konden via hashtags contact met elkaar leggen.


Ik heb hier een superleuke vriendschap aan overgehouden! Deze hashtags worden nog steeds veel gebruikt, dus als je graag mensen wilt leren kennen, schroom niet om ze te gebruiken.

Inmiddels was het hoogzomer en dat betekent dat We zijn er bijna weer op tv was!


Ook koos ik een nieuwe profielfoto.


En ten slotte ben ik nooit te beroerd om leestips te geven.


September
Wat een maand! Ik kreeg 49 nieuwe volgers. De eerste aflevering van Boer Zoekt Vrouw was op tv, Expeditie Robinson begon en we maakten ook kennis met het geweldige programma The Masked Singer - en met mijn ballen.


Mijn wenkbrauwen werden beledigd.


En de vakantie was definitief voorbij.


Oktober
Deze maand kreeg ik 73 nieuwe volgers. Expeditie Robinson was niet zo leuk.


Formule 1 ook niet.


Mijn middelbare schooltijd viel een beetje tegen.


Gelukkig was alle ellende door de fantastische uitvoering van 'The Phantom of the Opera' in De Beste Zangers gauw vergeten.


November
In november kreeg ik 116 nieuwe volgers - en hoornvliesontsteking. Dat is niet alleen gevaarlijk, je kunt er blind door worden of een hoornvliestransplantie nodig hebben, maar vooral heel pijnlijk. Ik kon geen licht verdragen, voelde me ellendig door de antibiotica, kon geen make-up dragen en had continu hoofdpijn.


Daarnaast werd ik ook een soort BT'er - Bekende Twitteraar.


Heel veel tv kijken kon ik deze maand niet, maar gelukkig werd Maestro elke zondag uitgezonden, een programma dat je ook prima kunt volgen door vooral te luisteren.


December
In december kreeg ik tot nu toe 152 nieuwe volgers. Wat een heerlijke maand is dit, met name door mijn adventskalenders! Ik pakte er twee uit en dat was nog best een uitdaging.


Alle filmpjes over het uitpakken van mijn adventskalenders zijn te vinden op Instagram. Voel je vrij om me daar ook te volgen! Natuurlijk werkte ik nog steeds in het onderwijs, al tweette ik daar wel wat minder over.


Ik zat ook aan de andere kant van het klaslokaal.


Daarnaast was het feest, want Heel Holland Bakt is weer begonnen!


Nu we het toch over eten hebben: ik werd ook zomaar herkend in een restaurant.


Nawoord
Voor mij was dit een heftig, maar ook een fantastisch jaar. Ik tekende mijn boekcontract, waardoor ik nu eindelijk schrijver zal worden, verhuisde naar Amsterdam, koos een nieuwe studie en ging door de verhuizing op een andere school werken. De verhuizing kostte me vriendschappen, maar zorgde er ook voor dat ik andere leuke mensen leerde kennen. In verhouding tot eerdere jaren heb ik relatief weinig nieuwe volgers gekregen op Twitter, maar dat maakt me niet uit. Uiteindelijk is succes niet te meten in statistieken van Twitter Analytics, likes of enthousiaste tweets. Succes is vooral hoe je jezelf voelt. Naar bed gaan met het idee dat je een fijne dag hebt gehad is het grootste succes dat er bestaat.

Ik wil iedereen een heel fijn 2020 wensen!

Mijn terugblik op 2018 kan je hier lezen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten