dinsdag 27 maart 2018

Stop onsmakelijke petities over zoenende mensen van hetzelfde geslacht

UPDATE: Tot mijn grote teleurstelling is de petitie niet goedgekeurd. 


Als de tekst niet leesbaar is, kan je erop klikken voor een vergroting.

Op 27 maart 2018 las ik dit nieuwsbericht. Samengevat staat erin dat het Reformatorisch Dagblad 40.000 flyers heeft verspreid over een petitie die de organisatie Gezin in Gevaar had opgesteld. Deze petitie ging over de posters van Suitsupply, waarop twee zoenende mannen te zien zijn. Hier kan je deze petitie lezen.

Dat was voor mij de druppel. Je gaat toch geen 40.000 mensen oproepen tot haat wegens twee zoenende mensen? Of dat nou mannen zijn, vrouwen, een man met een vrouw of twee mensen die zich een ander geslacht voelen, maakt niet uit. Het is ongelooflijk dat een uiting van liefde, want dat is een zoen, straks door misschien wel 40.000 mensen openlijk veroordeeld wordt. Dat noem ik haat en het verspreiden daarvan noem ik haatzaaien. Ik plaatste dit op Twitter:


Omdat ik me kan voorstellen dat deze campagne van Gezin in Gevaar en het Reformatorisch Dagblad ongelooflijk kwetsend kan zijn voor mensen van alle geaardheden, heb ik besloten om echt een tegenpetitie te starten: Stop onsmakelijke petities over zoenende mensen van hetzelfde geslacht. Op dit moment kan je de petitie nog niet ondertekenen. Je kunt me wel feedback geven op de inhoud, zodat ik nog dingen kan aanpassen. Op 28 maart 2018 gaat de petitie waarschijnlijk open, je zult het in dit bericht lezen zodra het zover is. Met deze petitie wil ik íédereen, met welke geaardheid dan ook, die zich gekwetst voelt door het Reformatorisch Dagblad en Gezin in Gevaar een hart onder de riem steken. Hoe meer mensen de petitie ondertekenen, hoe duidelijker het wordt dat een groot deel van Nederland dit soort haat NIET steunt.

De betreffende poster. Beeld: Suitsupply, via NRC Handelsblad.

Bij voldoende handtekeningen zal ik contact opnemen met het Reformatorisch Dagblad én met Gezin in Gevaar om de petitie met beide organisaties te bespreken op een respectvolle manier. Ik verwacht niet dat er iets uitkomt, want de standpunten van beide organisaties zijn nogal star en laten weinig onderhandelingsruimte over, maar dan heb ik het in elk geval geprobeerd. Het belangrijkste doel van de petitie is om te laten zien dat wij Nederlanders er zijn voor iedereen, welke geaardheid je ook hebt, en dat wij iedereen die te maken krijgt met nare opmerkingen, haat en zelfs discriminatie wegens geaardheid steunen.

Iedereen is mooi. Iedereen verdient liefde. Iedereen verdient het om verliefd te mogen zijn.

Reacties kan je onder het bericht plaatsen, mailen naar inhoudsloosgezwam@gmail.com of naar mij sturen via Twitter.

Als je op de hoogte gehouden wilt worden over de petitie: dit blogbericht zal steeds geactualiseerd worden. Daarnaast ben ik via de bovenstaande kanalen te bereiken. Via Twitter kan je op deze tweet reageren als je graag wilt tekenen en het meteen wilt weten als de petitie open is:


1 opmerking:

  1. Het enige wat ik nog aan zou passen is het verplaatsen van de zin "Onze petitie is gestart om mensen van alle geaardheden een hart onder de riem te steken.". Deze zou ik helemaal onderaan plaatsen, en niet onder het woord constateren. Bovenstaande zin is namelijk een motief ipv een constatering. Verder niets meer aan doen, goed initiatief!

    BeantwoordenVerwijderen