woensdag 7 september 2016

Restaurantrecensie: HeAVENS Kitchen

Hipstertentjes zijn tegenwoordig aanwezig in alle grote steden. Soms vindt Tilburg het leuk om te doen alsof ze ook een grote, hippe stad is, dus daar verschijnt af en toe ook een hipstertent. Eén van die hipstertenten is HeAVENS Kitchen.

Het ligt in het enige stukje Tilburg dat moeite doet om op Leiden, Utrecht, Amsterdam of elke andere fatsoenlijke stad te lijken: er is water (goed, soort haven, geen gracht) en er zijn terrasjes aan het water. Hartstikke leuk.De foto hierboven is enigszins verouderd. Inmiddels hangt er een rood doek over het terras, versierd met kerstverlichting, en is de graffiti veranderd in een haan en veel felle kleuren.
Naast de inrichting is er nog iets wat HeAVENS Kitchen bijzonder maakt: er wordt gebarbecued op een Josper (dat is een of ander speciaal ding waardoor het eten nog lekkerder wordt, sorry dat ik niet beter heb opgelet). De menukaart is niet extreem uitgebreid, maar hij is wel origineel. En het meest belangrijke: ER STAAN SPARERIBS OP.

Wat sommige mensen met porno hebben, heb ik met spareribs. Niet dat ik er klaar van kom of zo (oké, misschien ook wel), nee, ik bedoel meer dat je weet dat het niet een verstandig iets is om te doen, spareribs bestellen. Je handen worden er smerig van, je mond wordt er smerig van, in mijn geval wordt je jurk er smerig van en je zit als een soort barbaar te eten terwijl de rest van het restaurant heel beschaafd een vork hanteert. Maar die ongemakkelijkheid wordt altijd beloond, want eigenlijk is met je eten spelen fantastisch.

Hoofdgerecht
Eten met seks vergelijken is natuurlijk hartstikke cliché, zeker als het over spareribs gaat, dus ik skip mijn overige overbodige uitweidingen en ga meteen door naar het hoofdgerecht. Spareribs, dus.


De bovenstaande foto is het bord toen ik het letterlijk net gekregen had. Yes, het is veel! dacht ik, terwijl ik mijn bestek pakte om de spareribs te snijden. Vlak voordat ik het mes erin zette, kwam ik erachter dat mijn spareribs ongeveer twee keer zo hoog waren als normaal...

... en dat kwam dus omdat er nog zo'n zelfde portie onder lag. Wat is het leven toch mooi.

Als bonus het motiefje van mijn jurk.

Over de spareribs kan ik heel kort zijn: geweldig. Misschien kwam het ook omdat ik ze al heel lang niet op had, maar ik heb echt van elke seconde die ik mocht kluiven genoten. Er zaten geen stukjes bot in het vlees, geen overbodig vet, de smaak was goed in balans en ik kon, als een soort kruising tussen mijn hond en een holbewoner, de botten helemaal leegplukken.

Naast mijn spareribs lag o.a. venkel (bah), zoete aardappel (hemels), twee soorten biet (was het biet?), een paarse aardappel (heet dat zo?) en courgette. Lekker. Als student vind ik achttien euro voor een hoofdgerecht best duur, maar deze spareribs waren het helemaal waard.


Ik was met mijn ouders en zij hadden allebei iets besteld wat Pork Chop heet. Dat gerecht is nog net iets duurder dan de spareribs en de portie is duidelijk een stuk kleiner. Mijn ouders hadden eerder bij HeAVENS Kitchen gegeten en daarna waren ze dolenthousiast over dit gerecht. Gisteren was het vlees nogal droog en smakeloos. De salsa die erbij lag vonden ze wel lekker, en gelukkig was er ook friet.


Deze friet was prima. Ik kan het vreemd genoeg echt waarderen als een restaurant goede friet heeft, dus ik was hier heel blij mee. Je kunt op de foto zien dat de kleur mooi is. Er zaten geen harde stukjes in. Bij dikkere frieten is de textuur soms een beetje viezig, maar deze waren precies goed. Wel een tip als je hier gaat eten: bestel twee porties mayonaise. Anders kan je genieten van drie frietjes met en zevenenveertig frietjes zonder saus.

Dessert
Eerlijk gezegd zat ik al vol, maar er stonden superlekkere desserts op de kaart en naast me was iemand een of andere groene smoothie aan het drinken, dus ik had zin in overbodige calorieën.


Volgens de kaart is het 'gegrilde banaan met rietsuiker, ijs en kaneel-rum room'. Het vork-lepeltje-ding ernaast vond ik wel geinig. De banaan zelf was erg lekker en de room in het bakje ook. De rum was niet overdreven (of, volgens mijn vader, helemaal niet) aanwezig, maar de kaneelsmaak was helemaal prima. Wat ik wel prettig vond aan het toetje, is dat het geen enorme portie was. De smaken waren een mooie combinatie en het geheel ziet er leuk uit.

Conclusie
HeAVENS Kitchen is een goed en volgens mij ook populair restaurant dat een eigen identiteit heeft. De gerechten worden superleuk gepresenteerd en wat ik op heb, smaakte prima. Als je hier ook wilt eten, zou ik de spareribs zeker nemen. Zelfs het meisje van de bediening flapte er een 'oh lekker!' uit toen ik ze bestelde. Het is wel een prijzig restaurant. Voor een hoofdgerecht en dessert zou ik €25,50 kwijt zijn geweest als ik zelf had betaald. Bij het restaurant uit mijn vorige recensie heb je voor €26,50 een driegangenmenu, om het even te vergelijken. Maar goed, voor die prijs krijg je wel een uniek concept en perfecte spareribs.

Restaurant: HeAVENS Kitchen
Website: http://www.heavenskitchen.nl/
Adres: Piushaven 21, Tilburg
Cijfer: 8

Uitzicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten