vrijdag 1 juli 2016

Onderweg naar Parijs

Nou ja, goed, eigenlijk ben ik nog helemaal niet onderweg naar Parijs (voor alle inbrekers: er zijn mensen in mijn huis en er is ook een hond die op commando kan bijten). Vanmorgen vertrok ik per ongeluk een uur te vroeg naar Rotterdam Centraal, waar ik nu ongeveer een halfuur in de Starbucks zit en bijna word weggekeken door het personeel.
De ellende begon al met de tas. De weekendtas. Mijn koffer was te klein, mijn ouders konden geen goede reden vinden om me een grote koffer te lenen, dus ik was aangewezen op mijn weekendtas. Een heel lelijk ding, donkerblauw met een soort rood bloemetjespatroon dat eruit ziet alsof er een olifant is doorgelekt.

Lelijk of niet, mijn spullen pasten erin. De situatie was gered.
Tot ik hem vanmorgen, twee minuten voor vertrek, dichttrok - en de halve rits meenam. Gelukkig heeft mijn broertje ook een weekendtas, dus die heb ik gepakt (sorry Mike, mocht je hem nodig hebben).
Goed, een uur te vroeg weg met een tas die niet van mij is, het had erger gekund. Dacht ik.
Tot ik net in de Starbucks kwam, mijn kleurboek voor volwassenen wilde pakken en erachter kwam dat ik mijn potloden was vergeten. En mijn lunch.


Gelukkig is Rotterdam Centraal heel groot en kan ik allebei die noodzakelijkheden kopen. Niets aan de hand. Om mezelf te troosten koop ik een enorme caramel macchiato en een chocolademuffin. Terwijl ik mijn muffin wegwerk, zie ik stukjes chocolade naar beneden vallen.
Op mijn witte blouse.

Vervolgens kom ik op het idee om te googelen of mijn bagage, die al naast me ligt in de Starbucks, wel mee mag in de Thalys.
Jawel, het mag!
Gelukkig.
Alleen moet alles een label hebben. Mijn eigen weekendtas heeft uiteraard keurig een label, maar die van mijn broertje is even kaal als een boom in de winter.
Shit.

Dan moet ik plassen. Heel vervelend, maar ook een bewijs dat ik nog altijd een mens ben en niet vannacht ben veranderd in een vampier of zo. De Starbucks heeft geen wc, maar het meisje achter de bar biedt aan om op mijn koffer en tas te passen terwijl ik er één zoek.
Misschien kan ze ook wel een label voor me vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten