donderdag 21 juli 2016

Inhoudsloos gezwam is een échte website! (En iets over zakkenrollers)

Als je blij was dat ik abrupt stopte met bloggen over Parijs, mag je een zakkenroller bedanken die het nodig vond om mijn telefoon met alle foto's te stelen. Gelukkig was het een oude iPhone 4S en wilde ik toch al een nieuwe, en eigenlijk voelde de work-out (lees: de achtervolging) om mijn telefoon weer te pakken te krijgen best gezond. Een van de coördinatoren van deBuren, de organisatie waarmee ik naar Parijs ging, had de reflexen om achter me aan te springen om me te helpen, of het nou was met achter de dief aan rennen, in het Frans brullen dat hij tegengehouden moest worden of voedsel uit de automaat op het politiebureau halen. Ze was fantastisch. Even fantastisch als de Parijzenaar die ons (met de metro!) helemaal tot aan het hoofdbureau bracht en me met de drie woorden Duits die hij sprak gerust probeerde te stellen.

Mijn nieuwe telefoon is een iPhone SE. Dat is een telefoon met de buitenkant van de iPhone 5, maar met de processor en de camera van de iPhone 6 (en ruim 200 euro goedkoper dan de laatstgenoemde). Ik heb hem nog geen week, maar ik kan wel zeggen dat hij een aanrader is. Net als de klantenservice van Apple. Ik ben echt heel goed geholpen met het terugzoeken en terugzetten van mijn gegevens. Het enige wat ik definitief kwijt ben, zijn de foto's die ik in Parijs heb gemaakt. Gelukkig heb ik veel op de social media gedeeld, waardoor de schade meevalt. En ik was verzekerd, wat betekent dat ik ook nog eens geld krijg!

Ik op de Eiffeltoren. Met flaporen en zonder make-up, zodat je ziet dat ik geen beautyblogger ben.

Gisterenochtend was ik te gast bij Omroep Tilburg, een (nogal lokale hahaha) radiozender. Eigenlijk zou ik er maar een paar minuten zijn, maar ik zat zo gezellig koffie te drinken met de radiomaker dat ik de hele uitzending ben gebleven en zelfs zeggenschap kreeg over de muziek. Het fragment waarin ik praat over schrijven en vooral over schrijfwedstrijd Write Now! wordt nog naar me toegestuurd, dus ik zal het later plaatsen.

Terwijl de radiomaker probeerde om fatsoenlijke radio te maken en ik hem continu afleidde met mijn gewauwel, vroeg hij aan me waarom mijn blog eigenlijk inhoudsloosgezwam.blogspot.nl heet. Waarom zou ik niet gewoon een domeinnaam kopen en er inhoudsloosgezwam.nl van maken?

Je zal verbaasd zijn, maar soms, heel soms, luister ik naar mensen. Daarom kocht ik de domeinnaam (en was ik vier minuten later al wanhopig aan het chatten met de helpdesk) en is Inhoudsloos gezwam nu een échte website. Professioneel, hè? Nu de inhoud nog.

De allerlaatste selfie met mijn oude telefoon. Bewaard gebleven dankzij de Facebook van deBuren.

Overigens heeft Inhoudsloos gezwam een eigen pagina op Facebook die op dit moment 91 likes heeft. Eigenlijk wil ik er minstens 100, want dat staat toch net wat beter, alsof mensen deze site écht leuk vinden. Mocht je mijn blog dus lezen en hem nog niet geliked hebben, doe dat dan hier. En nodig meteen je vrienden uit om hetzelfde te doen. Alvast bedankt!

Een erg flatteuze tekening die van mij is gemaakt in Montmartre door deze artiest.

Aangezien ik dus geen originele fotoblogs meer kan maken over Parijs, is hier een verslag van de afgelopen week, samengesteld uit al mijn zeer intelligente, waardevolle berichten op de sociale media. Voel je vrij om me te volgen!

Een foto die is geplaatst door Marjolijn van de Gender (@marjolijn1994) op
Een foto die is geplaatst door Marjolijn van de Gender (@marjolijn1994) op


Geen opmerkingen:

Een reactie posten