woensdag 29 juni 2016

Random uitspraken

Het is een soort traditie van me om elke zomer een reeks blogs te hebben. Voor deze zomer wilde ik de focus eens een keer niet op mezelf leggen. Sinds een tijdje heb ik een heel klein boekje in mijn tas zitten waarin ik random uitspraken van mensen opschrijf. Soms zijn dat onbekende mensen in de trein, soms bekenden op feestjes. Zonder context zijn ze vaak grappig, wijs of confronterend.

Hier is de eerste blog met random uitspraken. Geniet ervan en laat me vooral weten wat je ervan vindt. Als je zelf een uitspraak hebt die je graag wilt delen, kan dat natuurlijk ook. Veel leesplezier!


1. 'Ik ben twee keer geweest. Eén keer ging Mike kotsen en één keer ging Mike niet kotsen.'

2. 'Ze zag eruit als een frikadel. Nee, wacht, ze zag er niet zo uit, ze rook zo.'

3. 'Je kunt geen compliment geven over iets wat van jou is.'

4. 'Ik slaap slechter als ik met iemand slaap. Al dat gedraai en gerol en zo.'

5. Eén van mijn docenten op de universiteit noemde een gesprek 'een kwaliteit bezittend mondeling onderhoud'.

6. Op een feestje had een jongen twee verschillende sokken aan.
Een meisje: 'Zijn dat Alzheimersokken?'

7. De conservator van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag over de pagina's van oude boeken: 'Voor één zo'n permanenten boek heb je een hele kudde geitjes nodig.'

8. Student: 'Zou u zeggen dat het religie of magie is?'
Conservator: 'Wat is het verschil?'

9. 'Je wilt niet weten hoeveel spoken er op dit moment achter jou een duckface aan het maken zijn.'

10. 'Jim is gay, maar die ga je sowieso leuk vinden.'

Geitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten