woensdag 15 juni 2016

Help mij om de publieksprijs van Write Now! 2016 te winnen

Write Now! is de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlandse taalgebied en begint met elf regionale voorronden in Nederland, Vlaanderen en Suriname. Bijna 1.000 jonge schrijvers van 15 t/m 24 jaar deden in 2016 mee, vijftien bemachtigden een plek in de finale. Eén van hen ben ik.

Ik won de voorronde in Eindhoven met mijn inzending ‘Wachter’. De jury noemde het verhaal ‘spannend en ambitieus’ en zag er mogelijkheden in voor een roman. Voor de finale schreef ik een nieuwe tekst. Daarmee maak ik kans op de juryprijs, die bestaat uit o.a. een MacBook en een columnreeks op Trouw.nl. Eerdere winnaars van Write Now! zijn Maartje Wortel, Niña Weijers en Lize Spit, die debuteerde met Het smelt, een roman die ruim 60.000 keer werd verkocht.

Ook is er een publieksprijs. Deze bestaat uit een iPad en een publicatie in de Vlaamse krant De Morgen. De publieksprijs wordt bepaald door de lezer. Op de website van Write Now! kan er op mij gestemd worden. Wil je eerst lezen waarop je gaat stemmen? Prima, het verhaal dat ik speciaal voor de finale schreef kan je hier lezen.

De uitreiking van zowel de jury- als publieksprijs vindt plaats op 26 juni in WORM/UBIK in Rotterdam en is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden.

Goed, tot zover het officiële gedeelte. Omdat het best gênant is om om stemmen te schooien en ik nu voor het derde opeenvolgende jaar in de finale sta, ben ik je echt ontzettend dankbaar als je stemt.

Stemmen doe je via deze link. Degene op wie je moet stemmen, ik dus, heet Marjolijn van de Gender. Ja, je moet je e-mailadres invullen, maar geloof me: de enige e-mail die je binnen twee jaar van Write Now! ontvangt is je stembevestiging. Je gegevens worden niet eens bewaard, laat staan doorverkocht. Naam, tussenvoegsel en achternaam zijn niet eens verplicht.

Laat het me even weten als je hebt gestemd, want dan ben ik je eeuwig dankbaar! Als ik ooit iets voor jou kan doen, geef het gerust door. <3

Je kunt de afbeelding groter en leesbaarder maken door erop te klikken.

Als je meer wilt lezen over Write Now!: ik schreef al eerder over het finaleweekend van vorig jaar en over de prijsuitreiking van mijn voorronde van dit jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten