dinsdag 3 november 2015

Hartjes op Twitter

Vandaag heb ik medelijden met alle aseksuelen, Lord Voldemort, mezelf en ieder ander die worstelt met het begrip 'liefde'. Vandaag heeft er een internationale ramp plaatsgevonden. Vandaag is het sterretje met het woord favorite op Twitter vervangen door een hartje met het woord like.


Ten eerste komt het natuurlijk lekker ongeïnspireerd over. Het hartje kennen we allemaal van Instagram, het aantal likes van Facebook. Ik heb een Twitteraccount omdat het anders is dan deze twee media: op Twitter wil ik gillen, schreeuwen, krijsen, janken over televisieprogramma's, het openbaar vervoer, mijn blog en het leven. Boodschappen van 140 tekens de wereld in slingeren zoals je een bowlingbal richting de kegels gooit. Op Instagram wil ik foto's plaatsen en kijken hoeveel #hashtags ik kan verzinnen. Op Facebook plaats ik alleen blije, enigszins belangrijke gebeurtenissen waarvan ik weet dat ze likes gaan krijgen. Nu heb ik geen idee meer wat ik op Twitter moet doen. Alleen gebeurtenissen delen waarvan ik weet dat ze likes gaan krijgen? Foto's plaatsen en die 140 tekens compleet vullen met hashtags? Bedankt voor de identiteitscrisis, hartje met like.

In mijn eerste zin had ik het al over aseksuelen*. Wat een verschrikking moet het toch zijn voor die groep om niet meer rustig op het seksloze Twitter te kunnen rondhangen. Nee, nu kijken ze aan tegen een hartje, een hartje dat hen aan Valentijnsdag doet denken, aan liefde, aan relaties, aan seks, aan het feit dat ze zelf aseksueel zijn en dat waarschijnlijk nog niet met hun omgeving durven te delen. En wat dacht je van de mensen die nog twijfelen of ze aseksueel zijn? Mijn god, die worden nu al helemaal de kant van de verdoemenis opgeduwd. Arm, arm volk, voortaan veroordeeld tot Facebook.

Lord Voldemort is een ding op Twitter. Moet je je voorstellen: de man die zijn ziel in acht stukken heeft gescheurd (spoiler, had je Harry Potter maar moeten lezen) heeft 2,11 miljoen volgers en krijgt dus een keer of duizend per minuut te zien wie het hartje onder zijn tweets heeft ingedrukt. Hoe pijnlijk moet dat zijn? Wat voor tragedies komen daaruit voort? Is die arme man niet al genoeg gestraft?Tot slot mezelf. Waarom ik een ernstig probleem met met die hartjes op Twitter?
Lees mijn fucking Tinderblogs maar. Tja, favorite kan ik niet meer gebruiken, dus vandaar een woord dat erop lijkt.

* = Dit is natuurlijk niet beledigend bedoeld. Wat ongetwijfeld wel beledigend is bedoeld, is de spellingcontrole van Google Chrome. Volgens deze browser bestaan aseksuelen namelijk niet.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten