donderdag 1 oktober 2015

Recensie: Tony's Chocolonely limited editions 2015

Oké, chocolade past misschien niet echt bij boekrecensies, maar aangezien ik reacties over SM toesta (dit is gevaarlijk, ik typ deze blog op het netwerk van de universiteit), mag ik ook wel recensies over chocolade toestaan, zeker als ik die zelf schrijf. Bovendien is dit een recensie in opdracht. Niet van iemand die ervoor heeft betaald, maar van iemand die vroeg hoe die ene reep nu smaakte en suggereerde dat ik het antwoord hier neerzette in plaats van in een persoonlijk bericht, 'want misschien krijg je dan wel een reep gratis'. Ik denk niet dat het zo werkt, helaas, maar aangezien een blogger nooit te veel berichten kan plaatsen, ga ik dan toch de twee nieuwe limited editions van Tony's Chocolonely recenseren!

Vandaag had ik een beloning verdiend, gewoon omdat ik mezelf zo'n leuk persoon vind, dus ik trakteerde mezelf op een wandeling door de vrieskou naar Jamin. Daar hebben ze eindelijk de limited editions van Tony's Chocolonely binnen! Dit jaar zijn het er maar twee, want er was iets mislukt in het productieproces van de derde, maar boeiend, ik houd toch niet van vijgen.


Hierbij presenteer ik vol trots mijn ervaringen met melk popcorn discodip en puur amandel zeezout. Laat ik voor de verandering eens overzichtelijk gaan doen en tussenkopjes introduceren.
Puur amandel zeezout
Ik ben gék op pure chocolade, ik ben gék op amandel en ik ben gék op zeezout (en ja, ook op die melkreep met karamel en zeezout), dus eigenlijk wist ik al dat dit niet meer mis kon gaan. Het ging ook niet mis. Pure chocolade heeft een bite, die moet je echt kauwen - en zeezout versterkt dit effect. Ik ben oprecht zo enthousiast dat ik op mijn toetsenbord zit te rammen en mensen in de universiteitsbibliotheek me geërgerde 'flikker-op-ik-ben-wel-aan-het-studeren'-blikken toewerpen, dus ik zal mijn toon een beetje matigen.


Wat zo goed is aan deze reep, is de structuur. Waar melkchocolade in mijn ogen te weinig structuur heeft, is puur sterker en dit komt fantastisch uit met de amandel en nog beter met het zeezout. De verpakking is geweldig, ik vind het fijn dat Tony's aan de cacaoboeren denkt en ik betaal met liefde wat meer geld voor de fantastische smaken. Dit klinkt al professioneler, toch? 


Deze mag van mij voor altijd in het assortiment worden opgenomen. Hij is een mooie tegenhanger van de melkvariant met karamel en zeezout. De laatstgenoemde smaak was mijn favoriet, maar aangezien puur alles beter maakt en amandel niet aan je tanden blijft hangen, wordt puur amandel zeezout dat nu. Melk popcorn discodip
DISCODIP. Ik ben iemand die op haar twintigste alsnog een softijsje met discodip bestelt, dus de aankondiging dat deze godenspikkels in mijn favoriete chocolade waren beland was een soort vroeg kerstcadeau. Oké, ik krijg weer boze blikken, ik zal even wat normaler doen.


Melkchocolade vind ik op zich prima. Ik vind het hem meer dan prima, want hij is chocolade, maar goed. Beter dan puur is hij niet. De discodip scoort een dikke tien, want dat is discodip. Er zitten heel veel stukjes kleine popcorn in de reep, wat ervoor zorgt dat de smaak en structuur niet overheerst. Bij mijn eerste hap stikte ik bij in de discodip, dus dat was iets minder - hoewel ik zeker weet dat dat aan mijn reflexen ligt en niet aan de chocolade.


Ik vind dit een heel leuke reep, zeer geschikt als limited edition, en hoewel hij zeker wat zou toevoegen aan het assortiment, hoeft hij van mij niet te blijven. Melk hazelnoot en melk karamel zeezout scoren voor mij nét iets hoger, waardoor ik eigenlijk geen behoefte heb aan een derde melkreep. Cijfer:
Puur amandel zeezout: 10
Melk popcorn discodip: 8 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten