woensdag 22 oktober 2014

Project Vleeskeuring #10 - YES!

Ik eet nu een pudding die naar tompouce zou moeten smaken (en dat ook echt wel een beetje doet), dus mijn leven is perfect. Tijd om dat te vieren met een blog over Tinder.

Iedereen die vaker een blog van mij leest of die mij in het echt kent, weet dat ik feministisch ben. Ik vind dat mannen en vrouwen voor gelijke arbeid gelijk loon zouden moeten ontvangen, dat mannen meer verlof na een bevalling verdienen, en ik vind ook dat vrouwen niet op de portemonnee van hun man zouden moeten teren. Mijn eigen ervaring is dat vrouwen zelf het moeilijkst doen over andere vrouwen. Daar heb ik een heel leuke blog over geschreven, maar dat terzijde. Ik was benieuwd hoe mijn mannelijke tindermatches over dit onderwerp dachten, dus besloot ik het ze gewoon te vragen.


Volgens de onlineversie van de Van Dale betekent feminisme letterlijk 'het streven naar gelijke rechten voor mannen en vrouwen'. Houd dat in je achterhoofd bij het lezen van de reactie van mijn onderstaande match.

De arme jongen... je zou maar een hekel hebben aan jezelf. Ebola hebben lijkt me nog minder erg.

Bij deze persoon liep het een beetje anders. Voordat ik hem mijn vraag kon stellen, vroeg hij mij wat ik van een jongen verwachtte.


Soms tref je mensen op Tinder waarvan je wenst dat ze ook een blog hebben, soms tref je mensen die misschien beter een blog hadden kunnen hebben.


Ik weet dat ik mezelf had voorgenomen om niet te daten via Tinder, maar de onderstaande match is echt mijn droomman. We hebben dezelfde visie, we passen perfect bij elkaar en er is een klik die ik niet kan beschrijven. Ik denk dat we dit voorjaar gaan trouwen.


Oké, bij de match die nu komt, kon ik het niet laten. Sorry.


Een vriendin had het idee om over obesitas te gaan praten. Hartstikke leuk en aardig, maar dan tref je een buitenlander en moet je je vraag gaan vertalen.


Oké, er zit serieus een kwartier tussen het plaatje hierboven en het volgende, want ER VIEL NET EEN SPIN VAN MIJN PLAFOND. Op mijn toetsenbord. En blijkbaar vindt hij typen net zo leuk als ik, want hij wilde er niet af. Of hij was dyslectisch/half Engels en hij las 'tinder' als 'spinder'/'spider' of zoiets. Gelukkig is hij inmiddels naar de gordijnen verhuisd en kan ik verder.

Goed. Terwijl ik nadacht over de vorige vertaling, vond ik de dubbelzinnigheid wel grappig en besloot ik om een Nederlandse match dezelfde vraag te stellen. Hij zou meteen doorhebben dat het over obesitas ging. Toch?


Mijn match hieronder wordt een klassieker. Ik voel het... of voel ik het niet?


In mijn vorige blog schreef ik dat mensen op Tinder er wel eens achterkomen dat ik een blog over die fantastische app bijhoud. Hieronder heb je een voorbeeld. Deze match was ook nog zo awesome om mijn facebookpagina te liken, dus mocht je al je vertrouwen in mannelijk Tinder verloren zijn: er is nog hoop.


1 opmerking:

  1. Bedankt voor deze verhalen, geniaal leesvoer voor tijdens een lange treinreis door het land ;). Jammer dat alleen de screenshots in de eerste delen het niet meer doen :(.

    BeantwoordenVerwijderen