woensdag 20 augustus 2014

Project Vleeskeuring #8 - Een bijzondere match

Normaal gesproken deel ik hier grappige gesprekken of idiote profielfoto's, maar vandaag kwam ik iets tegen wat ik ook wil delen. Dit is absoluut niet grappig. Het is iets waar ik even stil van werd.

Ik heb heel veel respect voor het menselijk lichaam. Ook voor dat van mezelf. Ik ben er blij mee, maar natuurlijk zijn er ook dagen dat ik het vervloek, dat ik dingen anders zou willen, dat ik allesbehalve tevreden ben. Herkenbaar, of niet?

De match die ik vandaag tegenkwam, herinnerde me door één foto en één woord aan het feit dat ik op die momenten een ongelooflijke aansteller ben en dat we dat eigenlijk allemaal zijn. Door alle kleine imperfecties in ons hoofd en/of in ons lichaam vergeten we wel eens hoe fascinerend het is. Hoe mooi we allemaal zijn. Dat een sproet, litteken of scheve tand niet iets is om je stemming te laten verpesten, al is het maar voor een moment.


Dit is iets wat je maar moet durven. Je ontblote bovenlichaam met brandwonden als allereerste foto op Tinder zetten en ook als allereerste in je beschrijving vermelden dat je die brandwonden hebt. Daar heb ik heel erg veel respect voor.

Deze persoon heeft ze opgelopen toen hij zes was, vertelde hij me. Een kampvuur brandde niet goed en iemand gooide er spiritus op. Zijn zevende verjaardag vierde hij in het ziekenhuis. Als kind is hij ermee gepest, want hij was 'anders'. Zelfs tegenwoordig halen mensen het nog in hun hoofd om kwetsende opmerkingen over zijn littekens te maken. Hij zit er niet mee. Volgens hem zijn er genoeg mensen die honderd keer erger verbrand zijn dan hij en heeft hij nog geluk gehad. Aan opmerkingen kan je je volgens hem ergeren, of je kunt je eroverheen zetten. De keuze ligt bij jou.

Veel matches heeft deze persoon niet. Mensen zijn bang voor littekens, ook voor die van henzelf, en verbergen ze het liefst, vergeten dat ze bestaan. Hij niet. Hij durft zijn shirt uit te trekken en ze te laten zien op de app waar alles om uiterlijk draait. Hij vindt dat hij geluk heeft gehad.

Ik vraag je niet om medelijden met hem te hebben. Ik vraag je alleen om, wanneer je zelf twijfelt over je lichaam, aan hem te denken. Je bent niet lelijk als je mooi durft te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten