zondag 10 augustus 2014

Project Vleeskeuring #6 - Dirty, kinky, naughty

Voordat we naar Tinder gaan, eerst een ander medium: sinds vandaag heeft Inhoudsloos gezwam een eigen facebookpagina! Je kunt hem zien en liken (vooral liken, dat vind ik het leukst) door op de laatste drie woorden van de vorige zin te klikken. Mocht die link het om de een of andere reden niet doen, dan kan je de pagina altijd vinden via de zoekbalk van Facebook zelf. Hij heet hetzelfde als de blog. Alle updates komen op die pagina. Ook als je suggesties hebt voor een blog, graag wilt reageren of mij wat wilt vragen/aandoen/geven/verkopen, kan dat daar.

Op naar Project Vleeskeuring. Deze keer gaan we kijken naar eerste indrukken. De titel van deze blog komt daar ook vandaan, maar daarover later meer.
De eerste match van vandaag is waarschijnlijk weggelopen uit een zeker televisieprogramma, of misschien toch uit een televisie programma?

Op elk plaatje kan je klikken voor een vergroting.

Om even door te gaan op het boerderijthema: één van mijn matches besluit opeens dat het tijd is om zijn diepste fantasieën met mij te delen. Uiteraard levert dat een ondraaglijk spannend verhaal op, dat meteen opgeschreven en verfilmd zou moeten worden. En er moet een musical komen. Vooral een musical.Deze match heeft weinig met het boerenleven, maar hij houdt wél zijn agenda uitstekend bij.


Heb je altijd al gezocht naar een reden om Frans te leren? Stop maar met zoeken, want hier heb je er één. En ja, waarschijnlijk is de vertaling van google translate beter dan je in de eerste instantie denkt.


Een paar uur geleden stond er een Tinderstel in mijn gang. Eén van mijn favoriete Tinderstellen zelfs, want de vrouwelijke helft is één van mijn beste vriendinnen en samen met haar ultieme match leest ze deze blog. Ik was ontzettend bij dat die twee er waren (en zij ook, want ze hadden onmiddellijk bladerdeeg nodig en alle supermarkten waren dicht), omdat het me herinnerde aan de lente van Tinder, aan de zonneschijn, aan de lammetjes, aan de lichtpuntjes en aan de haast kinderlijke onschuld van de app.
Dat laatste kan ik van de onderstaande persoon niet zeggen.


Dirty, kinky, naughty klinkt echt heel erg goed. Het ritme van die woorden dan, niet de betekenis. Spreek ze maar eens na elkaar uit. Net een boek of zo, of de titel van een film (over koeien in de gevangenis). Een extreem goede cadans. Als ik Engels was, had ik die combinatie onthouden. Maar ik ben net zo Nederlands als een plakje kaas uit Gouda, dus helaas. Dat is een gelukje voor de volgende blonde match, die blijkbaar geen goede vakantie-ervaring heeft gehad.

De volgende openingszin is erg origineel, maar als je een beelddenker bent, wordt je eerste indruk toch een beetje verziekt. Letterlijk.


Soms weet ik niet of een match een prehistorische vuilnisbak is omdat hij iets zegt of omdat ik dat ben omdat ik begrijp wat hij zegt.


Inmiddels beschouw ik mezelf als een redelijk doorgewinterde Tindergebruiker, hoewel ik nog niet weet of dat positief is, maar deze verrassing had ik niet zien aankomen. Het lijkt bijna Kerstmis, al heb ik een bepaalde vorm van seks (ehm, elke vorm) nog nooit op mijn verlanglijstje gezet.


Nee, ik heb hem niet gebeld. Als ik nou héél veel likes of reacties heb, doe ik het misschien. MISSCHIEN. Ofwel NIEhcssim. NIE + T is NIET. Creatief denken met taal waardeer ik, zoals je misschien ziet. Fouten in taal waardeer ik een stuk minder. Gelukkig ben ik nooit te beroerd om mijn innerlijke 'ik geef bijles Nederlands'-godin aan het woord te laten.


Wil je graag weten meer weten over de taal van de toekomst? De onderstaande match is vergelijkbaar met het boek 1984, met The Hunger Games, met Delirium Amoris en met bekend werk van schrijver Stephen King: het is de dystopie - het doemscenario van de toekomst, de nachtmerrie - van het Nederlands.
Ik snap het volkomen als je dit gesprek met een jas over je hoofd bekijkt, want zelf verschuil ik me in de bioscoop ook altijd bij het zien van een horrorfilm.


Tot slot, als bonus, speciaal voor fans van een bepaalde serie die bekendstaat om bruiloften, draken en Tyrion Lannister: raad hoe deze match heet en voor extra punten wie zijn moeder is. Het antwoord hoor je over tien jaar, wanneer de schrijver van de boeken is overleden of de reeks toch heeft voltooid.


Waarom kent/weet iedereen met die naam niets?

Om het een beetje relatiegerelateerd te houden: deze acteurs hadden serieus iets met elkaar en nu zijn ze weer aan het daten, dus deze Jon Snow weet waarschijnlijk toch net wat meer dan die van mij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten