maandag 4 augustus 2014

Project Vleeskeuring #5 - Aantrekkelijk vs. Afstotelijk

Ik heb inmiddels al een ruime week Tinder en zoals je links van dit bericht kunt zien (tenzij je dit mobiel leest), worden deze blogs heel erg goed gelezen. Superleuk! Alleen zelfmoord scoort nog altijd beter, maar dat is logisch. Mensen houden van drama en dramatischer krijg je het niet.

Een kleine disclaimer voordat er weer een hele reeks aan screenshots komt: het is absoluut niet mijn bedoeling om iemand te beledigen met deze berichten. Mocht je jezelf toch op de één of andere manier gebruikt/mismaakt/huilerig/ziek/zwak/misselijk voelen door iets wat ik zeg, meld het even.

Ik ben niet zo van de thema's. Dit is mijn blog en ik doe waar ik zin in heb, is zo ongeveer het idee achter alle berichten die je hier kunt lezen. Maar voor vandaag heb ik een soort van uitzondering gemaakt: gisteren, midden in de nacht, heb ik verschillende nieuwe matches toegevoegd omdat ik een dringende vraag voor ze had. Ik ben namelijk ontzettend benieuwd wat mannen/jongens op Tinder aantrekkelijk aan een vrouw vinden en wat niet. En aangezien ik toch geen relatie zoek en het me dus totaal niet interesseert hoe ik overkom, vraag ik dat gewoon.

De eerste van vandaag heeft al gelijk aan aangename verrassing voor me in petto: hij is rijk! En misschien nog wel een voetballer ook. Ik bedoel, waarom noem je anders de levensstijl van alle voetbalvrouwen als afknapper?


De volgende match is een waar psychologisch wonder! Dit is het voorbeeld van iemand die afglijdt dames en heren, dit is de afspiegeling van de hedendaagse maatschappij. In het eerste bericht lijkt het nog iemand die belang hecht aan spelling (alle werkwoorden gaan goed, fantastisch!), maar wanneer ik een vraag stel om de boel te verduidelijken, gaat het helemaal fout.


Dit is iemand die een heleboel artsen, psychologen en psychiaters werkeloos kan maken: deze persoon kan aan je zien of je gewoon smal gebouwd bent of dat je een eetstoornis hebt. Wow!


Er zijn er heel veel die denken zoals mijn onderstaande match. Sporten = aantrekkelijk. Shit.


Jongens, ik heb Roy Donders aan de haak geslagen! Of in elk geval, een soort van. Hij heeft alleen een beetje ongelijk over dat getailleerde, want dat kan je ook prima dragen als je een lichaam als het mijne (klein, lomp, absoluut niet vrouwelijk) hebt. Sterker nog, dat maakt je ongeveer tienduizend kilo lichter en je benen lijken een meter langer.


Boeren in iemands gezicht is zowel een afknapper als aantrekkelijk, nietwaar? Of bedoelt deze match dat dat de afknapper is en dat het aantrekkelijke daarna volgt? Hm. In elk geval heeft hij zijn prioriteiten wél goed op een rijtje.


Tot nu toe is iedereen eigenlijk verrassend aardig en beleefd geweest. Uiterlijkheden werden een beetje vermeden, best apart voor zo'n app die je op basis van een foto koppelt. Natuurlijk kan het niet goed blijven gaan. Eén of andere holbewoner uit 1900 heeft een tijdmachine gevonden.


Hartstikke leuk, iemand die mij probeert te laten schrikken. Helaas voor hem ben ik verbaal redelijk sterk en schriftelijk redelijk vernietigend. Ik weet toevallig ook waar je bij dit soort mensen op moet trappen: op hun ego of op hun pik. Of op allebei. Zo irritant mogelijk.


Heel veel matches zeggen dat ze afknappen op (te veel) make-up. Dat zijn waarschijnlijk dezelfde mensen die kwijlend naar modellen in bushokjes staren, niet wetend dat die twee uur lang bij de visagie hebben gezeten om daarna nog eens grondig gephotoshopt te worden. Daarom vind ik die matches wel aandoenlijk, en deze heeft nog een verrassende extra.


We zijn bij dezelfde match en ik doe een ontdekking: deze heeft duidelijk nog nooit geflirt, of hij weet dat ik een Brabants accent heb. Of allebei.


Ik wil een nieuwe match aanspreken, maar hij is eerder. En hij kent zijn eigen zwaktes.


Nu pas snap ik waarom er mensen in Groningen en Friesland wonen: no way dat je daar ooit een Belg matcht! Tussen twee haakjes: ik heb bruin haar en op de foto die ik gebruik, draag ik knalrode lippenstift. Hij is zo gemaakt dat je niet kunt zien of ik borsten heb, laat staan hoe groot of klein ze zijn.


Wanneer ik opmerk dat ik nogal moe word van al diezelfde puberhormoontjes op Tinder, probeert deze cutie zichzelf te redden door te zeggen dat zijn vrienden de telefoon hadden afgepakt. Hij merkt dat dat niet werkt, dus geeft hij me maar een preek.


Vervolgens probeert hij mij een lesje te leren over naïviteit. Als er iemand niet naïef is, ben ik het wel. Ik mag van mezelf niet daten met deze mensen en mijn hoofd werkt een stuk beter dan mijn hart. Gelukkig hoef ik dat deze jongen niet uit te leggen, want zoals hij zelf zegt/bewijst: het gemiddelde IQ op Tinder ligt niet zo hoog.


Dit is de enige reden dat ik schrijvers en muzikanten match. Ze mogen compleet gestoord zijn, maar ze kunnen Nederlands. Een verademing. Deze match is geen schrijver of muzikant, maar wel iemand die het liefst zijn eigen verhaal geschreven ziet worden zonder zelf na te hoeven denken.


Deze match is gewoon lekker duidelijk. Dat kan ook.


Ik heb er nog veel meer, maar die hebben het allemaal over 'te veel make-up' als afknapper en 'sportief en hygiënisch' als aantrekkelijk. Best saai, dus zal ik ze niet plaatsen. Ik vind het top dat er meer over innerlijk dan over uiterlijk wordt gezegd. Dat kan natuurlijk ook liggen aan mijn foto, want zoals ik al zei ben ik geen supermodel en zijn de meeste mannen zo wanhopig dat ze allang blij zijn dat ze tegen iemand kunnen praten. Die zullen heel veel doen om mij tevreden te houden. Geen erg betrouwbaar onderzoek dus, maar goed, je hebt in elk geval een idee van de normen en waarden van de mannelijke Tindergebruiker.

Of in elk geval van de normen en waarden van deze mannelijke Tindergebruiker:


Nu rest natuurlijk de vraag wat ik afstotelijk vind. Misschien is mijn puntje over spelling en Belgen je al opgevallen, of mijn feministische kant. Maar waar ik echt echt echt echt ECHT niet tegen kan, zijn de mensen die deze onvergeeflijke fout maken. Het voorbeeld staat nota bene bovenaan het gesprek. Ik knip het voor deze blog altijd weg om degenen met wie ik praat anoniem te houden.


Liefs, Marjolijn.
Alsof ik m'n eigen naam niet kan spellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten