dinsdag 19 augustus 2014

Project Vleeskeurig #7 - Going Gay

Ik had het briljante idee (een beetje arrogantie is nooit verkeerd) om vrouwen te gaan matchen. Tenslotte wil ik met dit project uitzoeken hoe Tinder werkt, hoef ik geen date en heb ik tot nu toe alleen mannen gematcht. Hoe zouden vrouwen reageren op een andere vrouw? Hoe zou een lesbienne tegen me praten?

Allereerst wil ik met klem zeggen dat ik geen homohater of iets dergelijks ben. Ik geloof dat bijna niemand honderd procent hetero is. In mijn ogen is er een soort lijn met aan de ene kant '100% hetero' en aan de andere kant '100% homo' en zit iedereen ergens op die lijn. Als illustratie heb ik er een fantastische paint bij gemaakt met meer voorbeelden. De kans bestaat uiteraard dat je aan het uiteinde van een lijn zit, maar de meeste mensen zullen ergens op de lijn zelf zitten tussen de twee uitersten in. De paint hieronder is geen psychologische theorie of iets dergelijks. Het is gewoon mijn wereldbeeld. Je zou hem ook kunnen maken voor '100% man' en '100% vrouw', omdat ik denk dat er heel weinig mensen zijn die aan het door de media gecreëerde ideaal voor hun eigen geslacht voldoen en zich ook zo voelen, maar dat is een heel andere discussie.

Je kunt op de afbeelding klikken voor een leesbare vergroting.
Mensen die iemands gevoelens, geaardheid, stoornis of wat dan ook niet accepteren zijn in mijn ogen:
a) jaloers;
of b) ze accepteren/kennen hun eigen positie op de betreffende lijn nog niet en zijn daar bang voor.

Goed, genoeg serieus commentaar voor vandaag, op naar Tinder. Zoals ik al zei, ben ik vrouwen gaan matchen om te kijken wat zij zouden zeggen. Om heel eerlijk te zijn: het valt tegen. Ik heb er vijftig gematcht en ik ben erachter gekomen dat vrouwen
1) het gesprek niet zelf willen beginnen;
2) ophouden met praten na 'hoe gaat het?' en 'val je op vrouwen?', ongeacht je antwoord;
3) veel minder wanhopig zijn dan mannen en je dus sneller negeren en langer laten wachten;
4) minder moeite doen om het ijs te breken;
en 5) sowieso veel minder moeite voor alles doen.

Als Tinder representatief is voor de samenleving, hoop ik dat ik nooit verliefd op een vrouw word. Man, wat is dat ingewikkeld, zeg. Vrouwen verwachten dat je moeite voor ze doet, zeker op zo'n app als Tinder waar veel meer mannen dan vrouwen zitten, en ze vinden dat zijzelf niets anders hoeven doen dan begeerd te worden. Bij dezen heb ik medelijden met iedereen die op vrouwen valt, want dat lijkt me niet makkelijk.

Gelukkig hebben vrouwen ook positieve kanten (stel je voor, ik ben er zelf één en ik zou spontaan depressief worden als dat niet zo was). Zo vinden je ze bijvoorbeeld niet 'geil', maar 'mooi'. Ze smeken niet om meer foto's, hun Nederlands is over het algemeen net wat minder beschamend en elke vrouw die me antwoord wilde geven doet HBO of een universitaire opleiding. Mannen kunnen nog wat leren van de volgende openingszin.


Soms vind ik het leuk om wat te overdrijven om reacties van mensen uit te lokken. Dit is echter iemand die zich niet van haar stuk laat brengen en maar heel weinig raar vindt.


Ik wil niet te snel oordelen, maar dit is iemand die aan een zeker televisieprogramma mee had kunnen doen.


Tot zover de opmerkelijke vrouwen. Verder zijn ze dus ongelooflijk arrogant, saai, normaal, negerend of weet ik wat. Ik kwam drie bekenden tegen van wie ik niet wist of ze lesbisch waren of gewoon op zoek naar vriendinnen, dat was ook wel opmerkelijk. Met hen heb ik natuurlijk niet gepraat, ik wil niet dat ze zich ongemakkelijk voelen en het maakt me geen hol uit of ze op mannen, vrouwen of konijnen vallen. Hoewel ik met die konijnen misschien toch een klein gewetensbezwaar heb.

Als bonus, om het gebrek aan screenshots te compenseren, zijn hier een paar mannen. Ik heb zelden iemand meegemaakt die zo subtiel van onderwerp verandert als de match hieronder.


De volgende man maakt zich ongetwijfeld erg druk over de wereldvrede.


Sommige vergelijkingen liggen net wat minder voor de hand dan andere.


Aangezien we toch bij openingszinnen zijn, kan ik deze zeer subtiele variant niet achterhouden.


Hieronder zie je een dikke faal. En natuurlijk is dat niet mijn schandaal.


De onderstaande persoon is eigenlijk wat ik van mijn lesbische matches had verwacht.


ALS JE GAME OF THRONES KIJKT EN DE BOEKEN NIET LEEST, moet je deze blog NU weg klikken. Ik meen het. Dit is het laatste screenshot, dus je mist niets of zo, maar deze klootzak hieronder zegt iets over het volgende seizoen dat volgens iemand die het meest recente boek heeft gelezen klopt. Aangezien dat zwaar asociaal is, overweeg ik op date te gaan om de tanden uit zijn mond te slaan. Als iemand zin heeft in een knokpartij, ben je van harte welkom. Dat scheelt mij een paar vieze handen.
(Klik de blog weg als je niets wilt weten over het verloop van Game of Thrones, ik meen het.)


Als je op de hoogte wilt blijven van mijn tindervrienden, mijn restaurantervaringen, boekrecensies of andere blogs, kan je Inhoudsloos gezwam liken op Facebook. Via die weg kan je ook makkelijk met mij in contact komen om je mening te geven, vragen te stellen, verzoekjes te fluisteren en doodsbedreigingen te uiten.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb nu al een aantal van je blogs gelezen en ik vind het werkelijk geweldig werk! Af en toe vind ik je wel ver gaan maar dan zit ik toch stiekem lachend door te lezen.

  Ja, meiden. Ach..

  Niemand snapt ze, meiden snappen het niet en ze snappen zichzelf ook niet. Mijn ex bijvoorbeeld, prima relatie. Dat was het ook, maar ze moest zo nodig grenzen opzoeken en er ver overheen gaan, want 'hij word toch niet boos'.

  Ik ben voorlopig klaar met al die onzin waar je mee moet dealen als je verliefd word op een meid. Maar er zijn ook zat goeie kanten hoor, ik probeer het tenminste wel goed in te zien. :)

  ~ nin..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment!

   Je hebt gelijk: veel meiden/vrouwen zijn heel onduidelijk en weten zelf vaak niet wat ze willen. Maar er zijn er ook genoeg die juist het tegenovergestelde zijn, het hangt misschien meer van de persoon af dan van het geslacht, al was het verschil bij mijn tindermatches wel heel duidelijk.

   Gewoon genieten van het leven en de liefde, er zijn altijd meer goeie kanten dan slechte. :)

   Verwijderen