zondag 27 juli 2014

Project Vleeskeuring #3 - upDATE! Met screenshots!


Ik wilde deze blog al eerder schrijven, maar de bliksem sloeg in. Dat klinkt veel enger dan het is. Ik zag de elektische vliegenvanger opeens uitgaan en nog voordat ik waarom gaat dat ding nou weer uit? kon denken, was alles om me heen heel even verlicht en hoorde ik een enorm harde knal.
Vervolgens toonde het scherm van de televisie ruis en was alles wat in een stopcontact zat uitgeschakeld. Schijnbaar hebben bijna alle huizen een ingebouwde beveiliging in de meterkast, die alles bij een inslag uitzet voordat er brand kan ontstaan. Ik weet in elk geval dat die van ons goed werkt.

Het enige enge was dat mijn laptop op dat moment aan het opladen was. In een stopcontact zat dus. Hij had zichzelf uitgeschakeld en ik heb hem even laten staan voordat ik hem aan durfde te zetten.
Maar goed, inmiddels is het onweer alweer overgetrokken, leven alle apparaten nog en is mijn hond alweer vergeten dat de bliksem ineens wel erg dichtbij was, dus op naar Tinder.


Het valt me tot nu toe enorm mee. Ik bedoel, er is nog niemand die me om naaktfoto's heeft gevraagd en maar één persoon die me een trio aanbood. En aangezien ik drieënvijftig mensen heb gesproken tijdens mijn Tinderavontuur, valt dat nog best mee. Er zijn wel veel mensen die foto's willen. Belgen en Nederlanders kan je zo van elkaar scheiden, want de Belgen vragen meteen: 'Van waar ben je?' en de Nederlanders vragen: 'Hoe is je dag?' Echt waar. Origineel zijn die mensen op Tinder niet. 

   

Verder vallen de profielfoto's me op. Waarom zet je een foto neer waarop je een zonnebril draagt? Dan zie ik toch niet of je hoofd knap genoeg is voor mij (tja, dat is de gedachte achter Tinder toch, elkaar kiezen op uiterlijk? Zorg dan dat ik dat kan zien)? Wat ik nog minder snap, zijn de mannen met baby's. Misschien ben ik een uitzondering of zo, maar als ik echt op zoek zou zijn naar een date, zou ik niet heel snel voor iemand kiezen die kinderen heeft. Natuurlijk hoeft de baby op de foto niet zijn baby te zijn en kan hij gewoon indrukwillen maken ('Kijk eens hoeveel ik van kinderen houd!'), maar ik neem liever geen risico.


Ik kom heel veel leuke honden en katten tegen, maar ook mannen die een gevangen vis in hun armen houden. Wat is daar nou weer leuk aan, behalve dat je kuiten zeer onflatteus uitkomen in die rare driekwartbroek? (En ja, ik heb zelf echt verschrikkelijk lelijke kuiten, dus ik mag dat zeggen.)

Iemand die rookt vind ik ook niet echt het meest sexy plaatje op aarde, evenals iemand die op allebei de wangen door een meisje of vrouw wordt gezoend. Moet ik soms zien hoe populair je bent en daarvan onder de indruk zijn?

En dan is er nog bier. Heel veel bier. 99% van alle mannen drinkt (bier), dus waarom zou je dat per se moeten laten zien? Waarom is dat zo bijzonder of zegt dat iets over jou?
Ik ben te lui om een tekst onder mijn profielfoto te zetten:

Als ik een man was, zou ik gewoon een simpele foto pakken waarop ik een beetje leuk/sexy lach, waarop mijn gezicht een beetje natuurgetrouw te zien is en waarop ik niet meer make-up draag dan gebruikelijk/waarop ik geen spieren photoshop (ja, zowel mannen met make-up als mannen met neppe spieren kan je vinden op Tinder). Zelf heb ik ook zo'n foto - gewoon mijn profielfoto van Facebook en Twitter - en bijna alles wat ik match, matcht mij terug, dus ik neem aan dat dat wel werkt.

Deze had trouwens een profielfoto waarop hij in de lucht hing aan een parachute, zijn hoofd zo goed als onzichtbaar:

Of ze zijn gewoon heel wanhopig op Tinder, dat kan natuurlijk ook. Misschien is dat een stuk waarschijnlijker. Tot nu toe heb ik nog geen serieuze contacten gelegd - ik ga het sowieso niet op een date laten aankomen, sorry vriendinnen die hier een waar liefdesverhaal in zien - maar ik heb wel genoeg knappe mensen gezien. Leuke jongens, veel studenten, met sommigen kan je echt een leuk gesprek voeren, dus ik geloof best dat het leuk kan zijn als je dit serieus doet. Het is al verslavend als je niet serieus bent, want ik heb inmiddels nog zo'n dertig mensen over die af en toe om een foto smeken of hun sokkenfantasie willen delen. Morgen wil ik er nog een stuk of twintig bij matchen, omdat ik de openingszinnen eigenlijk het leukste vind van heel Tinder. Je ziet, ik ben geen haar beter dan alle andere gebruikers en het wordt elke keer leuker om mensen te kiezen.

Ik weet niet zo goed of deze persoon doelt op een soort champagne of dat hij 'ça va' probeert te zeggen:

Tot zover mijn eerste indruk. Een nieuwe upDATE (saw what I did there?) volgt uiteraard snel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten